jueves, 4 de marzo de 2010

Jornada pràctica “Cuina i pastisseria: noves idees per a postres innovadors al catering”

INFORMACIÓ GENERAL
Durada: 6 hores
Horari: 15.30 a 21:30 h
Data: 8 de juny de 2009
LLOC DE REALITZACIÓ
ESCOLA VAPOR LLONCH, Ctra. Barcelona, 208 Bis Sabadell (Sabadell)
OBJECTIUS

Mostrar una nova filosofia d’empresa amb enfocament multidisciplinar, que relaciona professionals de l’àmbit de la restauració i la fleca, per a poder oferir una carta productes de gran qualitat i diferents registres gustatius.
Es pretén despertar idees i possibilitats de canvi a les elaboracions dels nostres obradors i demostrar que amb algunes nocions bàsiques del món de la restauració i el propi bagatge de forners, els professionals de la fleca es poden atrevir amb noves i curioses propostes pels seus caterings, creant les seves pròpies elaboracions.

METODOLOGIA

Demostraci ó pràctica a la que, a través de diverses elaboracions, el Mestre forner Daniel Jordà i el Chef pastisser Juanjo Padilla del Restaurant VIA VENETO, un dels millors i més cosmopolites restaurants de Barcelona, mostren el disseny i la preparació de diferents i exclusius postres, en els quals es combinen sabors que tot i semblant disparitats, acaben aportant registres gustatius novedosos. Es recuperant procediments artesanals i ingredients de gran qualitat, pensats i seleccionats per a l’excel•lència del producte final.

PONENTS

DANIEL JORDÀ: Forner i Llicenciat en Belles Arts, des de sempre compagina les dues activitats, compartint creativitat i esforços en els dos camps. Dedicat a la creació de pans especials i productes afins a tot allò que fa referència al món de la gastronomia i la Restauració. Entre els seus clients hi ha cuiners revelació i restauradors amb Estrella Michelin
JUAN JOSÉ PADILLA TORRES: Cheff pastisser del Restaurant VIA VENETO de Barcelona des de 1998. Reputat reboster, amb experiència en fleca i brioixeria i assessor al mon de la restauració. La seva experiència ha estat entre la restauració i la pastisseria. De 1987 a 1998 va ser Cheff del Restaurant SEMON en el que va col•laborar amb Ferran i Albert Adrià impartint formació en noves tècniques. Gran experiència en “Catering” (Boda Infanta Cristina). Ha participat en formació amb primeres figures de la restauració i la pastisseria com Martín Berasategui, Phillippe Bertand, Oriol Balaguer...

MANEL CORTÉS: Assessor tècnic del Gremi i Coordinador tècnic de la nostre escola Director Tècnic de la revista Newspa i col•laborador amb diverses revistes del sector. Assessor tècnic de farineres i varies empreses del sector.

CONTINGUTS

Maridatge de productes, no sempre propis de pastisseria amb altres tradicionals, per a l’obtenció de postres novedosos per als nostres caterings.
Demostració de productes:
 Pinxo de pa de xocolata i cacau amb formatge fresc
 Revisió del clàssic mojito de coco fet entrepà
 Preparació de les copes
Cacauet, coco, curry pastanaga
Mango, toffee, xocolata i balsàmic
Cirera, frambuesa, regalèssia i cervesa
 Gelats.
Gelat de pasta de full
Gelat de pa de xocolata i cacau
 Postre en plat: Gelat de formatge i pebre amb bases de pa de regalèssia amb sopa de taronga.


Preu*: 78€+16% IVA= 90,48€
INCLOU DEGUSTACIÓ DE PRODUCTES ELABORATS
100% BONIFICABLE*
*Per aquells treballadors que estiguin cotitzant dintre del règim general, 78€ seran desprès bonificables i per tant deduïbles del butlletí a la Seguretat Social (TC 1)
*Forma de pagament: per transferència al següent número de compte: BBV
0182-0171-86-0010000129. Posar com a referència “Nom empresa” i “Curs cuina i pastisseria

INSCRIPCIONS
Departament de formació:
Montse Ruiz/ Sònia Teller
Tel. 93 487 18 18
Fax 93 487 28 29
formacio@gremipa.com

GREMI DE FLEQUERS DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA
C/ Pau Claris, 134 3er.-4art - 08009 Barcelona - Tel: 93 487 18 18 - Fax: 93 487 28 29 email: secretaria@gremipa.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario